• +36 33 507 670
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Gyakran Írt Kérdések

Mi a liszt?
Mi a liszt?

A gabonaszemek őrleménye. A lisztet malmokban állítják elő egy összetett műveletsor folyamán. Először a szennyeződésektől megtisztítják a gabonát. Ezt követi az őrlés. Az őrlés fő célja, hogy a gabonaszemekből olyan finom, porszerű, homogén anyag készüljön, amit az élelmiszerkészítés során fel tudnak használni. Ez a finom, porszerű, homogén anyag a liszt, amelynek alkotórészei a héj ( korpa ), a magbelső ( liszttest ) és a csíra.

 

Milyen fajtái vannak a lisztnek?

A liszt lehet világos és teljeskiőrlésű. A világos lisztbe főleg a magbelső ( liszttest ) kerül. A gabonaszem belseje fehér színű, innen ered a lisztfajta elnevezése. A teljeskiőrlésű lisztbe a magbelső mellett, korpa és csíra is kerül. Ezért látjuk a teljesőrlésű lisztet „sötétebbnek".

Miért jobbak, egészségesebbek a bioélelmiszerek?
Miért a bio?
Mit jelent a biogazdálkodás? Mi az a bioélelmiszer?
Mi az ökológiai Alap-feltételrendszer?
Honnan lehet tudni, hogy a bio késztermékbe bio alapanyagok kerülnek?
Bio-e az alapanyag?
Milyen alapvető szabályok vonatkoznak az ökológiai gazdálkodásból származó termékek jelölésére?
Mi a különbség a BIO (biológiai) és az ÖKO (ökológiai) élelmiszer között?
Mik az alapvető előírások a feldolgozott ökológiai élelmiszerekre?
Érdemes-e a címkét megnézni?
Mikor nem garantált az ökológiai eredet?
Bio? Natúr? Reform?
© 2020 Piszkei Öko Kft. | Minden jog fenntartva!