A régi weboldalunkon időnként közzétettünk néhány bevált receptet. Ezekkel az ajánlókkal igyekeztünk olyan ötleteket adni, melyek nemcsak egészségesek, de finomak is. Ezt a hagyományunkat szeretnénk folytatni új oldalunkon is. A közelmúltban készítettük el BIO babó kekszeinket, melyhez egy tiramisu recepttel szeretnénk kedveskedni. A hagyományos Babó kekszünk tönkölybúza liszt alapú, emellett készítettünk egy gluténmentes verziót is, amelynek fő összetevővője gluténmentes zabliszt.
Hozzávalók:
BIO babó keksz/ BIO gluténmentes babó keksz |
300g (2 doboz) |
Főzött kávé | 2-3 dl |
Rumaroma |
15-20 ml |
Mascarpone sajt | 250g |
BIO tejszín | 4 dl |
BIO porcukor | 10-15 dkg |
BIO vaníliás cukor | 1 tasak |
BIO kakaópor, fahéj vagy karobpor | ízlés szerint |
A tejszínt a porcukorral és a vaníliás cukorral felverjük kemény habbá, majd a mascarpone sajtot hozzákeverjük a habverővel.
A kávét lefőzzük és a rumaromát hozzáöntjük, majd a BIO babó kekszet a forró kávéba belemártogatjuk. A kekszet egy közepes méretű edény aljára helyezzük, szorosan egymás mellé. A rumaromás kávéba mártott babó kekszet és a habot egymás után rétegezzük, úgy, hogy a tetejére habréteg kerüljön. A habot kakaóporral vagy fahéjjal szórjuk, ízlés szerint. Az így elkészített tiramishut néhány órára a hűtőbe helyezzük, hogy összeérjenek az ízek.
Mennyei tiramisu (Forrás: convivium.it)
Amennyiben gluténmentesen táplálkozol, a receptben mindösszesen annyit kell változtatnod, hogy BIO gluténmentes babó kekszünket kell használnod, valamint győzödj meg arról, hogy a használni kívánt kakaóport, fahéjat vagy karobport gluténmentes üzemben csomagolják-e.
Ha vegán vagy/növényi értendet folytatsz, ma már nem nagy ördöngösség! BIO növényi tejszínt, sőt még vegán mascarponét is tudsz vásárolni/készíteni! BIO babó kekszeink szintén vegánok!
Amennyiben további érdekes cikkeket olvasnál tőlünk, kattints ide! Ha értesülni szeretnél újdonságainkról, kövess minket facebookon és instagramon, iratkozz fel hírlevelünkre!