A szénhidrát csökkentett kenyér törvényi szabályozás szerint minimum 30%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a piacon jelenlévő ugyanakkora tömegű „átlagos” fehér kenyér. A szénhidrátcsökkentett kenyerek összetétele szempontjából a tönkölybúza kitűnő választás, mivel glikémiás indexe alacsony, fogyasztása során csak lassan emeli meg a vércukorszintet, ezért fogyókúra mellett diabéteszes étrendbe is bátran beilleszthető, ezenkívül magas fehérje- és élelmi rost tartalommal rendelkezik.

 

Ha szénhidrát csökkentett diétát tartasz, és betartod a „játékszabályokat”, többek közt a következő előnyökkel számolhatsz: súlycsökkenés, vércukor-szint csökkenés cukorbetegeknél, jobb vérzsír szint, csökkent vérnyomás. Érdemes körültekintően vásárolni ezeket a termékeket, sajnos előfordulhatnak nem megfelelő minőségűek a boltok polcain, ezért mielőtt a kosarunkba helyeznénk egy szénhidrátcsökkentett terméket, célszerű átolvasni az összetevőket.

 

Piszkei ÖkoAki szénhidrát csökkentett diétát folytat, két kenyerünk közül választhat. Egyrészről a Bio light kenyér, másrészről pedig a Bio paleo kenyér közül. Mindkét termékünk vegán és GMO mentes, és ökológiailag ellenőrzött gazdálkodásból kikerült alapanyagok felhasználásával készült. A Bio light kenyér ízében, állagában szinte teljesen megegyezik egy „normál” kenyérrel, a Bio paleo kenyerünk pedig további szigorúbb diétájú étrendbe is beleilleszthető hiszen elenyésző a szénhidráttartalma, és glutént, ill., élesztőt sem tartalmaz. (szénhidrátcsökkentett, gluténmentes ill. candida diéta)

 

e-max.it: your social media marketing partner