A régi weboldalunkon időnként közzétettünk néhány bevált receptet. Ezekkel az ajánlókkal igyekeztünk olyan ötleteket adni, melyek nemcsak egészségesek, de finomak is. Ezt a hagyományunkat szeretnénk folytatni új oldalunkon is. A közelmúltban készítettük el BIO babó kekszeinket, melyhez egy tiramisu recepttel szeretnénk kedveskedni. A hagyományos Babó kekszünk tönkölybúza liszt alapú, emellett készítettünk egy gluténmentes verziót is, amelynek fő összetevővője  gluténmentes zabliszt.

 

Hozzávalók:

BIO babó keksz/

BIO gluténmentes babó keksz

300g
(2 doboz)
Főzött kávé 2-3 dl
Rumaroma

 15-20 ml

Mascarpone sajt 250g
BIO tejszín 4 dl
BIO porcukor 10-15 dkg
BIO vaníliás cukor 1 tasak
BIO kakaópor, fahéj vagy karobpor ízlés szerint

 

A tejszínt a porcukorral és a vaníliás cukorral felverjük kemény habbá, majd a mascarpone sajtot hozzákeverjük a habverővel.

A kávét lefőzzük és a rumaromát hozzáöntjük, majd a BIO babó kekszet a forró kávéba belemártogatjuk. A kekszet egy közepes méretű edény aljára helyezzük, szorosan egymás mellé. A rumaromás kávéba mártott babó kekszet és a habot egymás után rétegezzük, úgy, hogy a tetejére habréteg kerüljön. A habot kakaóporral vagy fahéjjal szórjuk, ízlés szerint. Az így elkészített tiramishut néhány órára a hűtőbe helyezzük, hogy összeérjenek az ízek.

Mennyei tiramisu (Forrás: convivium.it)

Amennyiben gluténmentesen táplálkozol, a receptben mindösszesen annyit kell változtatnod, hogy BIO gluténmentes babó kekszünket kell használnod, valamint győzödj meg arról, hogy a használni kívánt kakaóport, fahéjat vagy karobport gluténmentes üzemben csomagolják-e.

Ha vegán vagy/növényi értendet folytatsz, ma már nem nagy ördöngösség! BIO növényi tejszínt, sőt még vegán mascarponét is tudsz vásárolni/készíteni! BIO babó kekszeink szintén vegánok!

Amennyiben további érdekes cikkeket olvasnál tőlünk, kattints ide! Ha értesülni szeretnél újdonságainkról, kövess minket facebookon és instagramon, iratkozz fel hírlevelünkre!

e-max.it: your social media marketing partner